31 maj 2013

Markus Wiechel. Intern åsiktspolis!


Jimmie Åkesson tycks ha sin alldeles egen hemliga polis inom partiet som spionerar och kartlägger de egna partimedlemmarnas åsikter.

Expressens TV:s   har kommit över hemliga bandinspelningar som avslöjar hur riksdagsmannen Markus Wiechel har upprättat ett arkiv över "allt som bunkern håller på med" och upprättat listor med negativa omdömen om partikamrater i hemdistriktet.


”Jag har hur mycket som helst, i det så kallade arkivet”, säger Wiechel på den hemliga bandinspelningen.


I det bandade samtalet, som Wiechel hade med en partikamrat för en tid sedan, berättar SD-ledamoten hur den så kallade bunkerfalangen blivit mer radikal.


Bunkerfalangen är den del av partiet som anses mer traditionellt nationalistisk än nuvarande partiledningen. Falangens främsta företrädare är förre partiledaren Mikael Jansson, den nu uteslutna SD-toppen i Göteborg Patrik Ehn och inte minst ungdomsförbundets ordförande Gustav Kasselstrand.


 I samtalet med partikamraten oroar sig Markus Wiechel för bråket som uppstått mellan Jimmie Åkesson och Gustav Kasselstrand. Sedan berättar han om sitt arkiv:


 WIECHEL: ”Jag lovade att visa ett dokument som finns över ett arkiv om man säger så med allt som finns och jag ska göra det.”


 PARTIKAMRATEN: ”Ett arkiv?”


 WIECHEL: ”Med allt som bunkern håller på med, med Gustav i spetsen.”


 Han återkommer till ”arkivet” över bunkerfalangen senare under samtalet:


 ”Grejen är så här att jag har hur mycket som helst, i det så kallade arkivet.”


 Markus Wiechel berättar också hur ”fraktionsbildningen” i partiet är tydlig och att han ser ett reellt hot från bunkerfalangen och Gustav Kasselstrand.


 ”Gustav kommer att utmana Jimmie 2015, det är jag övertygad om.”


Men det är inte bara de politiska motståndarna i bunkerfalangen som kartlagts och registrerats av Markus Wiechel. Flera källor berättar för Expressen hur SD-ledamoten upprättat en lista med omdömen över partikamrater i Östergötland, där Wiechel är distriktsordförande. En person som sett listan säger att den innehåller omdömen som "opålitlig", "bråkmakare" och "politiskt avvikande".


Att sen Markus Wiechels registrering av personer också kan vara olaglig gör ju inte saken mycket bättre.


Ett personregister kräver tillstånd av Datainspektionen, såvida det inte omfattas av något av undantagen i lagen, till exempel att registret upprättats för "journalistiska ändamål" eller för publicering i skydd av tryckfrihetsförordningen.


De listor över politiska motståndare inom partiet kombinerat med negativa uppgifter om personerna som Markus Wiechel och Håkan Borg beskriver i de dolda inspelningarna kan vara olagliga.


Ja vad ska man egentlige säga om dessa Sverigedemokrater och dess beteende? Åkesson har numer skaffat sig sin egen interna hemliga polis som noggrant övervakar vad som sägs och görs inom partiet. Man kan undra om nu inte Åkesson och den innersta kretsen runt honom börjar bli allt för paranoid och ser interna konspirationer överallt.


Markus Wiechel, Sverigedemokraternas egen hemliga polis. Parallellen med nazitysklands Heinrich Himmler är i detta sammanhang inte svår att göra. Hitler var ju också synnerligen paranoid och litade inte på många personer i sin omgivning.


Som vi här i Slutpixlat nämnt tidigare så håller uppenbarligen det Sverigedemokratiska partiet att rämna inifrån. En nolltolerans mot rasism som inte på långa vägar fungerar och mest är ett spel för galleriet. Och där inte alltid de uteslutningarna ur partiet som förekommer beror på olika SD politikers rasistiska uttalanden, utan istället är rena bortrensningar av kritiker som vågar ifrågasätta partiledningens ageranden.  Sverigedemokratiska politiker som hoppar av sina uppdrag och lämnar partiet i protest mot partiledningens toppstyrning.


Ja Sverigedemokraterna har det inte lätt nu. Vi väntar nu med spänning på vad Åkesson kommer med för förklaring till Markus Wiechels lek som hemlig polis inom partiet. Om det nu kommer någon. Får man förmoda att locket läggs på och att Åkesson hoppas att det skall storma över? Dock inte lätt i ett parti som det ständigt tycks storma inom.

 
Ett litet råd från oss på Slutpixlat är att skeppare Åkesson drejar bi och kasta ankaret innan skutan sjunker så att alla råttorna kan lämna skutan utan att behöva gå på plankan. Å andra sidan skulle ju då enbart Åkesson finnas kvar på skutan. Men som en disciplinerad skeppare alltid skall göra, så följer han naturligtvis med skeppet i djupet.  Inte ens nolltoleransen kan nu rädda S/V Rasismen.


Raffina Wall för Slutpixlat