18 juni 2013

Ekeroth en skattesmitare och Avpixlat får noja!

Den Sverigedemokratiske riksdagsmannen Kent Ekeroth har nu fått besked av skatteverket att han kommer att beskattas för de donationer till den rasistiska bloggen Avpixlat som kommit in på hans bankkonto.

Under 2011 skänktes mer än 225 000 kronor. Dessa har Ekeroth dock inte tagit upp i sin deklaration.

Men Skatteverket ser donationerna som skatteförpliktad näringsverksamhet och kräver nu att Ekeroth skattar för drygt 160 000 av detta belopp.


Skatteverket konstaterar att det inte finns någon ideell förening eller juridisk person bakom och anser därför att riksdagsledamoten är ansvarig för näringsverksamheten.
Ekeroth hävdar bestämt att enbart ”lånar” ut sitt bankkonto för att personerna som står bakom Avpixlat ska förbli anonyma?

Vi kan väl knappast säga att hat och rasistsajten Avpixlats drivande kraft Mats Dagerlind är särskilt anonym. Snarare tvärtom.

Mats Dagerlind har själv skrivit att "Avpixlat samlar, mobiliserar, informerar, utbildar, värvar och ger röst åt den Sverigevänliga folkrörelsens och Sverigedemokraternas gräsrötter.

Och i detta sammanhang så försöker det Sverigedemokratiska partiet att förneka att man överhuvudtaget har någon koppling till Avpixlat.

”Såvitt jag kan se framkommer ingenting om någon koppling i den texten. Skribenten påstår att deras sida fungerar som en partinära plattform. Jag antar att det är en ambition men ur Sverigedemokraternas synvinkel existerar ingen koppling eller samarbete. Vi vet överhuvudtaget inte vilka som skriver på sidan och vi har ingen möjlighet att påverka dess innehåll”, sade SD: s presschef Kinnunen till Nyheter24.

Här luktar det utan tvekan rutten fisk.

”Ur Sverigedemokratisk synvinkel existerar ingen koppling eller samarbete”, hävdade ju Kinnunen.

 Först så har vi den Sverigedemokratiske riksdagsledamoten Ekeroth som ”lånar” sitt bankonto till Avpixlat. Sen har vi den Sverigedemokratiske partiledaren Jimmie Åkesson som själv gått ut och sagt att på Avpixlat kan man läsa de riktiga sanningarna.

Och syvende till sist så har vi hat och rasistsajten Avpixlat själva som nu idag går ut och i sedvanlig ordning tror att allt är en konspiration från ”mäktiga” motståndare som har ett stort inflytande i samhället.

”Vi vet att vi har många motståndare, somliga av dem med stort inflytande i samhället, som vill tysta oss med alla medel. Att försöka skjuta vår ekonomi i sank med Skatteverket som verktyg är bara en av flera antidemokratiska metoder man använder sig av. Samtidigt är det ett tydligt kvitto på att våra motståndare inser att de inte har argumenten eller verkligheten på sin sida och inte kan besegra oss i en renhårig öppen offentlig debatt.”

Öh… Alltså vakna nu upp lite ur er konspirationsnoja Avpixlat! 

Skatteverket skriver i sitt omprövningsbeslut bland annat att de "anser att de inbetalningar som har gjorts utgör skattepliktiga intäkter i av dig bedriven näringsverksamhet".

Avdrag har beviljats för löne- och serverkostnader.

Och då Ekeroth inte deklarerat för de pengar han har haft på sitt ”utlåningskonto” så blir han nu i sedvanlig ordning eftertaxerad för detta då det är att anses som skattesmitning.

Inget konstigt med det över huvud taget. Bara Avpixlat och dess gaphalspöbel som tror att allt är en konspiration mot dem.

Sen är det också inte så lite dubbelmoral av Avpixlat att hävda att inte deras meningsmotståndare kan klara av dem i en renhårig öppen offentlig debatt.

Nej det är inte så konstigt när ni under era kommentarsregler skriver följande:

”Vi förbehåller oss rätten att begränsa antalet kommentarer från en och samma person under en och samma artikel. Det gäller i synnerhet meningsmotståndare som surfar in för att “ta debatten” med våra läsare. Våra kommentarsfält är inte ert obegränsade debattutrymme och än mindre lekplats.”

Avpixlat bannar alla i kommentarsfältet som inte har deras åsikter och alla de som riktar den minsta lilla kritik mot Avpixlat och framför allt Sverigedemokraterna. Spelar ingen roll hur välunderbyggd kommentaren eller hur välvårdat språket är.

Bara att konstatera att Avpixlat är rasisternas personliga lekplats där konspirationsteoretikerna hos SD och dess pöbel visar sina fördomar, sin främlingsfientlighet och där hatet får florera fritt och där meningsmotståndarna aldrig ges chansen till att föra en debatt.
En mer intressant aspekt är att om skatteverket anser att Ekeroth är ansvarig för den näringsverksamheten som det innebär att ha ett konto för Avpixlat. Kan han då också göras juridiskt ansvarig för vad som skrivs på Avpixlat?
 
Karl-Johan Johansson-Svensk för SlutpixlatSvD AB Skånskan