1 okt. 2013

Sverigedemokraten Tommy Hansson. Tjejmagneten!?

Det Sverigedemokratiska partiet tycks ha en viss förmåga att både attrahera och samla vissa udda individer. Eller ska vi rättare sagt benämna dem rättshaverister.

En av dessa rättshaverister inom SD som talar innan han förmodligen tänker är Tommy Hansson. Numer sittande i kommunalfullmäktige i Södertälje för SD. Innan dess så var han medlem i Ny demokrati mellan 1991 och 1994 samt Täljepartiet mellan 1994 och 1998.


Bror Rolf Tommy Hansson, född 1951 i Södertälje har en minst sagt brokig politisk bana bakom sig. Men som en röd tråd genom denna bana löper hans engagemang inom olika klart högerextrema rörelser. Då mest som skribent för diverse obskyra högerextrema och klart antisocialistiska tidningar.

Tommy Hansson har ibland annat varit ansvarig utgivare mellan 1993 och 2008 för den högerextrema tidningen ”Contra”, en tidning som utges av en stiftelse vars verksamhet är uttalat antikommunistisk.


Hansson var under 1970-talet aktiv i den antikommunistiska organisationen Demokratisk Allians, som under Vietnamkriget mobiliserade stöd till USA.


Demokratiska Alliansen var också stark motståndare mot den dåvarande statsministern Olof Palme.


Både Demokratisk Allians och Contra har haft kopplingar till det världsomspännande antikommunistiska nätverket World Anti Communist League som under 1970- och 80-talet befolkades av en stor andel högerextremister.


Tommy Hansson har även skrivit i Sveriges Nationella Förbunds tidning, ”Fria Ord”, och för tidsskriften ”Operation Sverige”, en tidsskrift som utgjorde ett forum för flera av svensk extremhögers mer etablerade namn där de bedrev bland annat kampanjer mot abort, pornografi och socialdemokratins "planer på att införa socialistisk diktatur". Tidningen hyllade även militärkuppen i Chile 1973 då denna ansågs ha räddat Chile undan en "kommunistisk diktatur". Tidningen bytte 1980 namn till Operation Skandinavia.


När man ser i vilka kretsar Tommy Hansson rör sig, så är det ju egentligen inte så förvånande att han allt som oftast gör rent bisarra och stupida uttalanden, eller ska vi kalla dem för Verbala konster som skulle gett Tommy Hansson sparken ur vilket annat parti som helst.


Men nu är ju inte Sverigedemokraterna vilket parti som helst. Så vi får väl förmoda att Tommy Hanssons uttalanden ligger väl inom vad partiledningen för SD accepterar.


Och partiet som numer säger sig vilja attrahera fler kvinnor till partiet har då verkligen funnit ett ”guldkorn” för att locka kvinnor till partiet.  Tommy Hansson är mannen som ska göra SD till ett kvinnoparti. Eller!?Här har ni fler verbala "guldkorn" från Tommy Hansson innefattande allt från islamofobi till homofobi, levererade av IRM.

Guldkorn 1. Guldkorn 2. Guldkorn 3. Guldkorn 4. Guldkorn 5. Guldkorn 6. Guldkorn 7. Guldkorn 8. Guldkorn 9. Guldkorn 10.

Curt Latinosson för Slutpixlat