22 nov. 2013

Nazisten Curt Linusson visar SvP:s vidriga ansikte!

Visserligen är detta klipp från april i år och har säkert setts av några, men med tanke på den kommande manifestationen av SvP i Lidköping mot vad de kallar svenskfientligheten, en manifestation som kanske inte blir av, så borde detta klipp ses av fler.

För här visar nazisten Curt Linusson, numer tillhörande SvP och sittandes på ett Sverigedemokratiskt mandat i Lidköpings kommun, hur vidrigt nedvärderande syn han har på människor från andra länder. 

Förövrigt så är Curt Linusson grundare till den nynazistiska paramilitära organisationen ”Legion Wasa” 1999.

Nazisten Linusson i uniform
Den paramilitära nazistorganisationen består av cirka 25 medlemmar. Legion Wasas emblem består av en örn och ett solkors. Solkorset är en nazistisk symbol som är förbjuden enligt svensk lag. Enligt stiftelsen Expo som har kartlagt organisationen är de flesta medlemmarna som har deltagit i legionens övningar och demonstrationer kriminellt belastade. 65 procent av medlemmarna har vid minst ett tillfälle dömts för brott. Av 30 granskade personer har 19 dömts för brott. 37 procent av Legion Wasas deltagare är återfallsförbrytare. Det vanligaste brottet en legionär begått är grov misshandel eller misshandel. En av legionärerna har dömts nio gånger. ”Det är moral, etik och heder som gäller inom våra led”, har Curt Linusson sagt i en intervju och fortsätter: ”Om någon i Legion Wasas led har spöat en svartskalle så ser jag det som en marginell företeelse.”

Linusson är alltså arketypen för hur en Svensk nynazist är. Linusson passar därmed bra ihop med de övriga nazisterna i SvP vars styrelse nästan enbart består av kriminellt belastade individer.


Mer om nazisten Linusson i Expressen

Raffina Wall för Slutpixlat