15 nov. 2013

Sextrakasserande före detta SD topp till topp igen!

Den före detta kanslichefen hos SD, Mikael Valtersson, mannen som av en kvinnlig partikollega anmäldes för våldtäkt efter Almedalsveckan har nu fått ett nytt toppjobb.

Mikael Valtersson har blivit ledamot av Wiking Minerals styrelse.Patrick Brinkmann
Wiking Mineral har ju tidigare varit i rampljuset och har av Aktiespararna vid det tillfället bland annat anklagats för oegentligheter i samband med tillsättande av en ny styrelse.

Men mest har ju Wiking Minerals grundare Patrik Brinkmanns förflutna inom den tyska extremhögern och anti-islamiströrelsen varit i rampljuset.

Så här skrev Affärsvärlden 2008 om denne Brinkmann.


”Patrik Brinkmann, grundare och genom sin familj tidigare storägare i Wiking Mineral, är åter föremål för mediernas granskning. Denna gång är det tyska Der Spiegel som granskat Patrik Brinkmanns tyska verksamhet. Enligt tidningen har familjen Brinkmann köpt en lyxvilla för 3,3 miljoner euro i Berlin.


I den nya bostaden ska flera möten ha anordnats för medlemmar i Brinkmanns stiftelse Kontinent Europa. Stiftelsen, med Patrik Brinkmann som grundare, beskrivs av Der Spiegel som en samlingsplats för personer på den extrema högerkanten. I ett manifest som publicerades på stiftelsens hemsida förra året heter det bland annat:


"Vi önskar ett Europa vilket motstår både afrikanisering och islamisering. Detta är inte negativt riktat mot befolkningen i Afrika eller Arabländerna, det är en intention för bevarandet av ett europeiskt Europa." 


Daniel Friberg

Tycks vara så att Wiking Minerals är en lekstuga för högerextremister. För den nuvarande styrelseordföranden, Daniel Friberg har även varit och är aktiv i högerextrema kretsar. Friberg var ett tag redaktör för den högerextrema och främlingsfientliga tidskriften ”Framtid.”  Han var även en av initiativtagarna till diskussionsforumet ”Nordisk.nu”, som mer är en renodlad nazistisk sajt.
Daniel Friberg är även vd för bokförlaget ”Arktos.” Ett förlag som ger ut högerextrem och nazistisk litteratur.


Brinkmann säger nu att han satsar på en styrelse som inte ska låta sig påverkas av eventuella kampanjer i pressen.


"Styrelsearbetet ställer särskilt stora krav på stresstålighet, då mina åsikter i invandringsfrågan kan medföra negativ medial uppmärksamhet. Valterssons organisatoriska förmåga och Fribergs ekonomiska kompetens kommer att komplettera varandra väl," säger Brinkmann.
 

Mikael Valtersson
Så att nu, den tidigare skandalomsusade Sverigedemokraten Mikael Valtersson har valts in i Wiking Minerals styrelse kommer väl då inte som någon överraskning. Högerextremister och rasister har ju en tendens att likt en magnet dras till varandra. Och därmed så fortsätter Wiking Minerals att vara det skandalbolag det alltid varit.

Mer om den svenske ultranationalisten Patrik Brinkmann:
Patriot i frack. Extremist bevakas i Berlin.
Mer info om Wiking Minerals: Pressrelese 2013-11-13


Curt Latinosson för Slutpixlat