9 dec. 2013

Massinvandringsmyten och låg utbildningsnivå.

Att skapa en rasistisk myt för att sedan in absurdum hålla fast vid dessa myter är något som vissa är experter på.

Med hänvisning till den PISA rapport om den svenska skolan så skapade Sverigedemokraterna och dess anhang/Avpixlat genast denna myt:


”Det är massinvandringens fel att svenska skolelevers resultat sjunker."

”Roten till det pågående svenska skolförfallet är direkt kopplat till massinvandringen från muslimska och afrikanska länder.” (Björn Norström Avpixlat)


”Sverige sjunker som en sten i PISA på grund av massinvandringen från lågkulturer.” (Mats Dagerlind Avpixlat)


"Den enda hållbara lösningen är, än en gång, att kraftigt minska invandringen till Sverige." (Richard Jomshof SD)

”Massinvandringen har fört med sig ett stort antal elever med lägre genomsnitts-IQ, därför sjunker den svenska skolans resultat.” (Ingrid Carlqvist Dispatch International)


Alla ovanstående kommentarer är naturligtvis osanna. För det finns ingenting i denna PISA-rapport som antyder att svenska elevers försämrade skolresultat totalt sett skulle bero på den ”massinvandring” som SD och dess sympatisörer ständigt hävdar.


Varför drar alltid SD och dess sympatisörer till med ”massinvandringssläggan” när något negativt dyker upp i det svenska samhället? Jo för att de inte är intresserade av sanningen, enbart att sprida falska myter om invandringen och invandrare.


Det är så ett främlingsfientligt och rasistiskt parti agerar. Och tyvärr finns det de där ute i Sverige som går på denna populistiska retorik utan att blinka.


Kan SD-politikernas låga utbildningsnivå och uppenbart dåliga allmänbildningsnivå vara en spegelbild av sina sympatisörers lika låga utbildningsnivå och allmänbildningsnivå och vise versa vara det som förklarar denna populistiska retorik?


Ja, för i en undersökning gjord av SCB med rubriken, "SD-politiker mest lika sina väljare" så visas ju att andelen lågutbildade SD-politiker utan eftergymnasial utbildning ligger i samma nivå som deras sympatisörer. Det vill säga mycket lågt.


Är det den låga utbildningsnivån i kombination med en usel allmänbildningsnivå hos SD-politikerna som är orsaken till deras främlingsfientlighet och rasism och därmed följande retoriskt låga nivå?
 
Kanske, för tittar man på övriga partiers företrädares utbildningsnivå, så finner man att denna vida överstiger SD-politikernas utbildningsnivå, och det är inte i dessa övriga partier som man finner företrädare som ständigt kommer med främlingsfientliga och rasistiska uttalanden.

För främlingsfientlighet och rasism kan definitivt kopplas samman med låg utbildning, men framför allt med en väldigt låg allmänutbildningsnivå.

Det finns dock undantag från den regeln inom SD som ibland förbryllar en. Här spelar förmodligen en annan faktor in. Foliehattsfaktorn.


Vilket gör det svårt för SD när de ska försöka förklara att de då inte är ett rasistiskt parti.

 Raffina Wall för Slutpixlat