13 dec. 2013

SD POLITIKER ANMÄLDA FÖR HETS MOT FOLKGRUPP!

FÖRENINGEN JURIDIKFRONTEN ANMÄLER OM HETS MOT FOLKGRUPP! 


Från: Föreningen Juridikfronten
Datum: 12 december 2013 21:19
Ämne: Anmälan om hets mot folkgrupp på basis av Expressens artiklar
Till: POLISMYNDIGHETEN.SKANE@polisen.se


På basis av Expressen med länkade artiklar, vill vi i föreningen Juridikfronten, efter noggrann juridisk diskussion, ifrågasätta om följande uttalanden, avgivna genom läsarkommentarer på av Expressen angivna webbplatser, utgör hets mot folkgrupp:

"Sju av tio ficktjuvar är ZIGENARE, och tio av tio ZIGENARE är tjuvar." missaktar romer genom att generellt utpeka dem som kriminella (jfr NJA 2007 s 805 II). "Du kan ta negern ut djungeln, men du kan aldrig ta djungeln ur negern." måste anses missaktande mot svarta, enär de utpekas som oförbätterliga "djungelmänniskor". Utpekad gärningsman: Tommy Jonsson, kommunfullmäktigeledamot för SD i Ystad.

"Det enda sättet vi kan ta tillbaka Sverige på är nog med våld. En revolution helt enkelt, där vi tar avstånd ifrån och vill ha bort det mångkulturella samhället. Med vapenmakt. Då kan vi kanske kasta ut alla grottmänniskorna." missaktar gruppen invandrare genom att jämföra dem med stenåldersmänniskor (jfr Göta hovrätts dom 2013-06-03 i mål nr. B 2033-12). Utpekad gärningsman: Anders Dahlberg, kyrkofullmäktigeledamot för SD i Arlöv.

"Stoppa idioterna omgående. Dessa zigenare är en ren katastrof för hela Sverige. Eländet bara ökar och ideerna blir tokigare och tokigare." är missaktande för romer. Utpekad gärningsman: Ronny Lindberg, SD Landskrona.

"Alla tjatar om att alla har rätt till sitt land. Kan man inte hitta någon övergiven tundra eller nåt och skicka alla ziggisar dit så att de kan skapa sitt eget samhälle istället för att suga ut andras?" utpekar romer som parasiter (jfr NJA 2007 s 805 II och Svea hovrätts dom 2002-06-13 i mål nr. B 896-02). Utpekad gärningsman: Anders Brandell, kommunfullmäktigeledamot för SD i Alvesta.

De flesta utpekade personer tillhör polismyndighetens i Skåne område, varför denna anmälan skickas dit.

Vi anser att uttalandena överskrider gränsen för en saklig och vederhäftig diskussion. I och med att de högerpopulistiska sajter som kommentarerna har publicerats på är välbesökta, kan det faktum att uttalandena har gjorts i läsarkommentarer ej befria dem från straffbarhet (jfr Svea hovrätts dom 2011-09-27 i mål nr. B 6080-11).


För den ideella föreningen Juridikfronten

Martin Tunström

www.juridikfronten.se

UPPDATERAT:

Media meddelar nu att Sverigedemokraternas kommunpolitiker Tommy Jonsson har lämnat sitt uppdrag som nämndeman i Ystads tingsrätt, sedan Expressen avslöjat att han skrivit anonyma, rasistiska kommentarer på nätet.

Att dömas för hets mot folkgrupp skulle bara vara något bra, enligt Jonsson:


"Hets mot folkgrupp är i mina ögon en av dom finaste utmärkelser man kan ha i sitt cv. Fullt jämförbar med Pour le Mérit, Riddarkorset av järnkorset, eller Serafimerorden."


Nog snarare så att Tommy Jonsson skulle ha den stora "utmärkelsen" Riddarkorset i rasism.

Curt Latinosson för Slutpixlat