28 jan. 2014

SD-pengar bakom skandalsajten Lexbase?

Jonas Häger, 26, mannen bakom den nya skandalsajten Lexbase, sajten som hänger ut dömda på nätet via att de publicerar tingsrättsdomar som vem som helst kan söka på.

Vad som har fått den nyblivne vd:n att starta sajten med utlagda tingsrättsdomar vet ingen. Inte heller vem som har bekostat domarna som Lexbase begärt ut från Domstolsverket, en kostnad på 818 948 kronor hittills, enligt Domstolsverkets fakturor.


Jonas Häger hävdar till Dagens Nyheter att han fått låna pengarna till sajten av ”anonyma affärsänglar.”


Frågan vi då bör ställa oss i det här sammanhanget är vem eller vilka som egentligen skulle vara intresserad av att hänga ut dömda på nätet.


Vi vet ju sedan tidigare att den Sverigedemokratiska riksdagsmannen Kent Ekeroth ville få ut personuppgifter på 4,4 miljoner svenskar som misstänkts för brott.

Kan det vara möjligt att Ekeroth eller rent av SD själva som är de ”anonyma affärsänglarna” som sponsrar denna nya typ av uthängningssajt? För vem annars skulle kunna slänga ut ett sådant stort kapital på detta?


Med tanke på Ekeroths starka kopplingar till hat- och rasistsajten Avpixlat där man inte drar sig för att hänga ut människor, även barn, så vore ju egentligen de enda som skulle ha något intresse av en sådan här ny uthängningssajt som Lexbase är, vara just Sverigedemokraterna.


Raffina Wall för Slutpixlat