25 feb. 2014

SD:s nya tidning ”Samtiden”, en light version av hat- och rasistsajten Avpixlat.

Sverigedemokraterna satsar på en ny webbaserad dagstidning som får premiär i mars.

Jan Sjunnesson ska enligt uppgift bli chefredaktör för denna tidning.


"Det blir en dagstidning på webben. Vi kommer så gott det går ha en regelbunden nyhetsbevakning, men även ta in material från andra källor då redaktionen inte är så stor. Vi har rekryterat vana reportrar och webbredaktörer och ska även ta in ett gäng bloggare", säger Jan Sjunnesson till Mediatrender.


Och namnet på denna webbaserade avisa kommer att bli ”Samtiden”?


Ganska märkligt namn på en tidning som ska representera ett parti som ständigt blickar bakåt i historien och vars politiska representanter lever allt annat än i just samklang med sin samtid.


Dåtiden vore då ett mer rättvisande namn. Eller varför inte ”Dårtiden”, då SD är ett parti som stadigt står fast i väldigt grumliga bruna värderingar från förr.


Förövrigt så är denne Sjunnesson som är tilltänkt att bli ny chefredaktör för SD:s avisa även en av grundarna bakom det nya löntagarfientliga fackförbundet ”Löntagarna.”


Ett fackförbund djupt knutet till SD trots att man kallar sig för politiskt obundet. För både Jan Sjunnesson och detta nya fackförbunds andre upphovsmakare Sven Pernils är ju båda Sverigedemokrater.


Och i och med att Sjunnesson nu också kommer att verka som chefredaktör för SD:s nya språkorgan på nätet så faller ju också trovärdigheten i att detta nya fackförbund skulle vara opolitiskt som en sten.


Man kan då också i sammanhanget fråga sig vad som händer med SD:s nuvarande inofficiella språkorgan, hat- och rasistsajten Avpixlat när SD drar igång sin officiella version av den samma.

 
Kommer Ekeroths skötebarn sakta men säkert fasas ut från SD sfären då den allt för länge varit allt för obekväm för vissa ledande SD politiker då Avpixlat rakt ut säger det alla Sverigedemokrater vill höra fast de egentligen inte själva får säga? I nolltoleransen mot rasisms namn då vill säga.


SD:s nya avisa Samtiden kommer med all säkerhet att bli en light version av Avpixlat. För att helt bryta banden med knäppgökarna som avgudar Avpixlat vågar de nog ändå inte göra. Det är ju dock ändå SD:s väljarbas det handlar om.


En liten parentes i sammanhanget är att redan 2012 så talades det om denna nya avisa. Då hette det att den inte alls skulle bli som Avpixlat och att den skulle bli partiobunden?

Så sade i alla fall den dåvarande riksdagsledamoten och gruppledaren Erik Almqvist som hade ansvaret för hela projektet då.


”Partiet är inte inblandat i detta, mer än att vi stöttar med mer praktiska saker och ekonomiskt nu i uppstarten. Vi kommer inte påverka tidningen”, sade han då.


Men det är klart, det var ju strax innan järnrörsskandalen uppdagades och Almqvist fick respass till Ungern. Och sedan dess har det ju hänt mycket inom SD/skandaler som förmodligen är det som avgjorde att den nya tidningen nu inte blev politiskt obunden som från början var tänkt. Till skillnad från frispråkiga Avpixlat vilken SD nu inte längre tycks ha någon kontroll över så valde man istället en lösning där man har full kontroll över vad som skrivs och sägs. Man kan därmed kalla denna nya avisa för SD:s svar på Völkischer Beobachter.  Ett hårt partikontrollerat organ där enbart SD:s "sanningar" kommer att redovisas.

Curt Latinosson för Slutpixlat