21 aug. 2014

Henrik Arnstad nominerad till Raoul Wallenberg-priset 2014.

Journalisten och författaren Henrik Arnstad är alltså nominerad till Raoul Wallenberg-priset 2014. Priset delas sedan 2013 ut på Raoul Wallenbergs dag den 27 augusti.
Priset går till en person som arbetar i Raoul Wallenbergs anda, främst genom kunskapshöjande insatser för barn och ungdomar om främlingsfientlighet, intolerans och alla människors lika värde.


Arnstad är författare till en av förra årets mest omtalade fackböcker: Älskade fascism: De svartbruna rörelsernas ideologi och historia. Bokus.


Och att Henrik Arnstad absolut måste vara rätt person att bli nominerad för detta pris bevisas inte minst genom att de främlingsfientliga och rasistiska krafterna i Sverige nu går genom taket i sin ilska över att just Arnstad är nominerad för Raoul Wallenberg-priset.


Riksislamofoben Ingrid Carlqvist tycker så här:Den till Sverigedemokraterna närstående och älskade hat- och rasistsajten Avpixlat anser inte helt oväntat att Arnstad enbart sprider desinformation om SD:Att svenska rasister och fascister blir så upprörda för att någon nomineras för sitt arbete som går ut på att informera barn och ungdom om främlingsfientlighet, intolerans och alla människors lika värde bevisar ju enbart att Arnstad verkligen gör sitt jobb och inget annat.


Arnstad är därmed definitivt rätt person att nominera för detta pris. Sen kan SD:s gaphalspöbel få tycka vad de vill. 

Fakta om Raoul Wallenberg-priset.

Andra böcker av Henrik Arnstad eller där han medverkat tillsammans med andra hittar du på Bokus.com  

Redaktionen på Slutpixlats favoritbok är utan tvekan "Sverigedemokraternas svarta bok" där partiets historia från skränande naziskinnskallar till välklädda slipsnazister tas upp. 

Skribenterna i boken tecknar partiets historia från hakkorsen till blåsippan och en sak är säker: de bruna ränderna går aldrig ur.

Curt Latinosson för Slutpixlat