22 okt. 2014

Kamil Ryba, den bombhotande högerextremisten inför rätta. Igen.

Den vid det här laget ökände högerextremisten och ledaren för den antimuslimska organisationen Swedish Defence League, Kamil Ryba är i dag i rätten igen. Det eftersom han överklagat tingsrättens dom mot honom som då dömde Ryba till sex månaders fängelse för dubbla hot mot GT.

”I slutet av januari i år fick huset där GT:s redaktion sitter utrymmas efter ett paket med anonym avsändare lämnats utanför entrén.


Bombtekniker med robotar fick kallas in och Kungstorget spärrades av.
Det visade sig att paketet innehöll en stridskniv och en koran.


Åklagaren Ulrika Åberg ansåg att Kamil Ryba, som tidigt tog på sig dådet, gjort sig skyldig till brott mot medborgerlig frihet. Detta eftersom Ryba dessutom hade kastat ägg inne i GT:s reception två månader tidigare och framfört hot om att komma tillbaka med kniv nästa gång.” Expressen.


Och i dag när hovrättsförhandlingen inleds, där målsägande är GT:s chefredaktör Frida Boisen, redaktionschef Björn Lindsten och ansvarige utgivare Thomas Mattsson, så kan Ryba inte ens då låta bli att häckla de journalisterna på sin Twitter.


Ryba kallar det hela för en parodi. Det är nog snarare så att extremisten Ryba är en parodi enbart på sig själv, och det utan några som helst komiska inslag. För att springa omkring och hota folk på ett eller annat sätt som Ryba gör enbart för att de inte delar hans förvirrade rasistiska åsikter är inte det minsta roligt för dem som utsätts för det.Låt oss hoppas att hovrätten fastställer tingsrättens dom eller i bästa fall dömer Ryba till ett än strängare straff. Det har han mer än väl på egen hand gjort sig förtjänt av.

Alhem: Ryba borde ha fått ett strängare straff. 

För knäppgökar av Rybas kaliber hör antingen hemma i fängelse eller på mentalsjukhus. För vem vet egentligen hur illa det kan gå när det slår slint i huvudet på riktigt hos en individ som Ryba och han sätter sina hot i verklighet. 

Raffina Wall för Slutpixlat