8 nov. 2014

Järnrör o knivar!

När man läser rubriken till denna artikel skulle man kunna tro att den är titeln på någon hårdkokt kriminalroman skriven av Mickey Spillane, där huvudkaraktären i romanerna, privatdetektiven Mike Hammer får utreda brott begångna av hänsynslösa våldsverkare.

Men nu handlar inte denna artikel om fiktiva hänsynslösa våldsverkare utan om i verkligheten vissa mycket omdömeslösa Sverigedemokratiska politiker som med förkärlek uppenbarligen alltid måste bära kniv på sig, och gärna allt som oftast i starkt berusat tillstånd.


 I går kunde vi i media läsa om SD-politikern i Kalmar län som i starkt berusat tillstånd bar omkring på en linjallång (28 cm), kniv på offentlig plats. Tror knappast att han bar omkring på denna kniv á la Rambomodell för att peta naglarna eller att sprätta upp brev med.

Och tror ni att detta med att Sverigedemokratiska politiker bär kniv på offentlig plats är en engångsföreteelse, så tror ni fel. Åtskilliga SD-politiker har torskat på grund av deras förkärlek till att bära kniv på sig.


För 2011 greps en SD-politiker på Drottningtorget i Örebro med en kniv på sig. Bara knappt en månad efter det att han omhändertogs av polis för fylla i samband med ett krogbesök i Örebro. SD-politikern dömdes till 5600 kronor i böter för brott mot knivlagen och för våldsamt motstånd.


Ytterligare ett fall där en SD-politiker på offentlig plats i byxlinningen bar en väl synlig kniv på sig var vid ett torgmöte i våras där självaste partiledare Åkesson var med.
SD-politikern sade i förhör när han gripits att han var mycket medveten om att det inte på offentlig plats var tillåtet att bära kniv. Men att han ändå gjorde detta då han behövde kniven för att öppna kartonger med valmaterial.


Ett värre fall där en kniv använts av en SD-politiker är när distriktssekreteraren för SD i Östergötland och ledamoten i Kinda kommunfullmäktige, Christian Nordin Olsson, 2006 hotade en man med sin kniv. Nordin Olsson hade tidigare också gjort sig skyldig till olaga hot mot en kvinna i samband med ett svartsjukedrama där han på internet uttalade hot mot henne. Hoten var också riktade till den man som sedermera Nordin Olsson knivhotade.


Nordin Olsson skrev bland annat att pojkvännen inte skulle få uppleva sin nästa födelsedag och att kvinnan skrivit på dennes ”dödsförklaring”.


Han skickade också en manipulerad bild på mannen med ett sår på halsen och på en person beväpnad med kniv. På bilden förekom även kvinnans namn med texten ”She did it” (Hon gjorde det).


Trotts detta allvarliga och olagliga beteende från Christian Nordin Olssons sida, som i vilket annat parti som helst skulle ha lett till omedelbar uteslutning, så har han fortfarande förtroende från partiets sida att sitta kvar som SD-politiker. Inte så förvånande dock då hans bäste vän Markus Wiechel är ordförande i samma distrikt där Christian Nordin Olssons verkar. För hos SD så verkar ju det som om du kan komma undan med vad som helst bara du har de rätta kontakterna.


Järnrörsregissören Kent Ekeroth är ju ett lysande exempel på detta.


Sverigedemokraterna är inte som ett parti som alla andra. Andelen potentiella våldsverkare och personer som begått brott är betydligt högre hos SD än något annat parti. Faktiskt bara SvP som kan slå SD på fingrarna när det gäller detta.


Det började med järnrör för att gå över till knivar. Vad är nästa steg? Pistoler?
För allt våld med politiska motiv som lett till dödlig utgång de sista tjugo åren i Sverige har kommit från högerextrema kretsar.

Detta parti som SD är kan ge vem som helst kalla kårar värre än den värsta skräckfilm. 

  
Raffina Wall för Slutpixlat