6 dec. 2014

Björn Söder kommer med blandad nötmix återigen: ”Vi måste sköta oss!”

Björn Söder betonade på de nu pågående Sverigedemokratiska kommun- och landstingsdagarna för ledamöterna att de ska sköta sig och alltid tänka på att de företräder partiet:

”Vi bedöms som parti utifrån hur jag och du agerar.”


Eh…!?


Kanske inte rätt man att uttala sig i denna fråga. Vi vet ju hur Björn Söder som just företrädare för SD själv tidigare har ”sköt” sig.


Med uttalande som: ”Homosexualitet är en sexuell avart och är att betrakta som jämförbart med tidelag och pedofili”, och ”Vårt svenska kulturarv är överordnat religionsfriheten”, och ”Journalister är vidriga skrupelfria varelser”, och ”Pridefestivalen är ett perverst och dekadent sjukligt jippo”, och ”Journalister är våldsbejakande kriminella vänsterextremister”, så är ju inte Söder något direkt föredöme för hur en partiföreträdare ska agera.


Och det där med att Sverigedemokratiska företrädare alltid ska tänka på att de företräder partiet tycks i många fall ha gått dem förbi då de i sin iver att föra fram partiets rasistiska åsikter jämt och ständigt gör det ena efter det andra verbala klavertrampet i de sociala medierna.

”Vi bedöms som parti utifrån hur jag och du agerar”, säger ju Söder.


Ja och när media bedömer SD utifrån hur de agerar så får just media av SD utstå mycket skit. Då heter det att media enbart är ute på en häxjakt mot dem.


Att inte Sverigedemokraterna själva tycks reflekterar det minsta på att det är deras egna ständiga klavertramp som föranleder hur partiet bedöms tycks helt ha gått dem förbi.


Sverigedemokraterna kommer aldrig att bli ett parti vars företrädare kommer att klarar av att sköta sig. Det borgar deras egen historia, rasistiska politik och fascistiska grundideologi för.


Vi får väl säga att Söders uttalande återigen kan jämställas med den klassiska mix av floskler som enbart denne man kan ge uttryck för.
 

Curt Latinosson för Slutpixlat