5 okt. 2013

Avpixlat överreagerar och tar i så det knakar i rasistblöjan!

Med anledning av att Slutpixlat publicerade ett inlägg på begäran av nätverket Rattus Norvegicus om att följande hat- och rasistsajter, Avpixlat, Exponerat, Fria Tider och Realisten, närmar sig slutet så gick Avpixlats ansvariga i taket.

På Avpixlats Newsdesk låg denna artikel uppe en stund igår. För att sedan bli borttagen?De påstår att Slutpixlat hotar Avpixlat och att Slutpixlat vill strypa det fria ordet. Dessutom så anklagar de Slutpixlat för att bedriva terrorverksamhet!?

Att sen Avpixlat tar på sig offerkoftan och talar om den påstådda DDoS attacken mot dem i augusti framställer Avpixlat som än mer patetiska då Avpixlat aldrig var utsatt för någon DDoS attack. Det var ju bara deras IT-tekniker som sjabblade till det själva när de skulle byta format på sin sajt.


Förövrigt så hävdade ju Avpixlats nestor och Ekeroths springpojke Dagerlind att det var den ryska maffian som låg bakom den påstådda attacken?


Nu fruktar konspirationsteoretikerna bakom Avpixlat att de och de andra ovan nämnda hat- och rasistsajterna kommer att utsättas för en ”ny” attack vid nyårsskiftet?


Den enda attack som de möjligen kommer att bli utsatt för är helt inom det lagliga området. Och den kommer att skötas av svenska myndigheter.


Nätverket Rattus Norvegicus är nog inte det många tror. De arbetar i ett mycket brett spektrum för att ibland annat bekämpa den främlingsfientlighet och rasism och det därav följande näthatet, där de ibland annat försöker få Sverige att leva upp till de rekommendationer som utfärdats av EU vad gäller att bekämpa främlingsfientlighet och rasism och där en av rekommendationerna är att man vidtar åtgärder mot främlingsfientliga och rasistiska sajter på nätet. Något som ansvariga myndigheter i Sverige ens så länge visat ett tämligen svalt intresse för.


RN arbetar med lagliga medel där bland annat lobbyverksamhet ingår och de hoppas att en av de nya lagar som EU utfärdat och träder i kraft vid nyår kommer att vara tillräcklig för att släcka ned rasistsajterna permanent. Om inte detta fungerar så vet vi inte i dagsläget hur RN kommer att agera gentemot dessa rasistsajter.

Den enda information nätverket RN mer har delgivit oss och som vi fått tillåtelse att vidarebefordra är att deras verksamhet startade för drygt två år sedan och att de specialiserat sig på att kartlägga och följa främlingsfientliga och rasistiska sajter och bloggar. Nätverket RN består till större delen av journalister, jurister och IT-specialister som frivilligt och utan betalning arbetar för att skapa ett rasistfritt internet och stävja det näthat som har blivit följden av hat- och rasistsajternas verksamhet.

Vi på Slutpixlat trodde också innan vi blev kontaktade av representanter för RN att de var en hackergrupp. Detta visade sig ju dock att vi hade fel i den frågan.


UPPDATERAT.

Vi har fått många frågor varför nätverket Rattus Norvegicus kallar sig som de gör. Anledningen är att grundaren av nätverket RN är norrman. Mer info vill inte RN i dagsläget lämna ut. 

Slutpixlat stödjer naturligtvis RN i deras ambitioner. För nu rinner tiden ut för rasistsajterna.


Tick tack, tick tack…


Anita Svensson-Vilegård för Slutpixlat