18 juli 2014

Anna Hagwall, en motsägelsefull Sverigedemokrat.

Den numer skandalomsusade, på grund av sina uttalanden, Sverigedemokratiska riksdagskvinnan Anna Hagwall är ganska motsägelsefull representant för sitt parti.

Förutom att hon anser att misshandlade kvinnor ska inte gnälla så mycket, så säger hon också att, ”Alla är lika mycket värda – förutom de av annan kultur”? Hagwall anser nämligen att "det är det kulturella ursprunget som ska få avgöra vem som får stanna i Sverige"?  ”Vi väljer dem som vi bjuder in”, säger bland annat Hagwall i en intervju med P4 Dalarna.


Ett ganska märkligt uttalande från en kvinna som själv kom hit från en annan kultur. Hagwall kom till Sverige från Ungern som anhöriginvandrare 1972 och tyckte då så här om hur hon blivit mottagen:


”Från allra första början häpnade jag av allt det fina som landet erbjöd mig: gratis språkkurs, fina böcker, pärmar, lexikon och trevliga lokaler att vara i. Ute i samhället möttes jag av vänlighet, respekt och viljan att hjälpa till. Med mina erfarenheter från ett land med en grå, ineffektiv, fattig socialism, kändes det som om jag hamnat i himlen!” Youtube


Förvånande hur man själv som invandrare efter att ha gjort ett sådant uttalande då kan engagera sig i ett parti med en främlingsfientlig och rasistisk agenda som bland annat kraftigt vill begränsa just anhöriginvandringen och på många andra sätt försvåra för invandrare och flyktingar att komma hit eller att vistas i Sverige.  Hagwall tyckte uppenbarligen att hon hamnat i himlen när hon kom till Sverige. Nu vill hon förneka andra att dela samma ”himmel.” Hyckleri!


Logiskt tänkande är ju inte Sverigedemokratiska politikers starka sida.


Sverigedemokraternas partiledning har dock fortsatt förtroende för riksdagsledamoten Anna Hagwall. Det meddelar Martin Kinnunen, partiets pressansvarige.


Nolltolerans mot rasism inom partiet!? Jo, jo!

Raffina Wall för Slutpixlat