8 aug. 2014

Exponeratkvinna lever rövare på nätet!

Igår publicerade Slutpixlat sin andra del i den reportageserie vi gör om de högerextremistiska hat- och rasistsajterna i Sverige.  ”Sveriges värsta högerextremistiska hat- och rasistsajter!” LÄNK

Då granskade vi vilka personer det är som döljer sig bakom hat- och rasistsajten Exponerat.


Efter vår artikel så fick vi en hel del tips från allmänheten och speciellt om en av de personer som deltar i Exponerats verksamhet.


Det gäller den 34-åriga kvinnan född 1980, med rötter i Värmland som nu sen i somras är bosatt i Göteborg och som omväxlande på nätet kallar sig för antingen Izabella Ekedahl , Izabella Nord eller Izabella Eriksson. Detta är dock varken hennes riktiga för eller efternamn.


Men låt oss kalla henne för Izabella för enkelhetens skull, då inte ens hennes nuvarande ”riktiga” namn, heller egentligen från början är hennes riktiga.


Mest uppmärksammad blev ju denna Izabella i våras då hon tog med sig sin 8-årige son för att lyssna på SD-ledaren Jimmie Åkessons tal inför EU-valet på Stora torget i Karlstad.


Där Izabella påstod sig helt oprovocerad ha blivit attackerad av en annan kvinna.


Något som ledde till att den kvinna som av Izabella utpekats för attacken hängdes ut med namn och personuppgifter på olika rasistiska nätforum där hon fick motta flera grova hot och kränkningar.

Det är mest troligast att Izabella själv hängde ut kvinnan. Inte för inte som hon tillhör Exponerat ju.


Izabella tycks ju inte dra sig för att hänga ut någon person för att få igång nätpöbeln på bland annat Exponerat . Något som hon på sitt eget Twitterkonto tillstår att hon inte drar sig för att göra.
Det sorgliga i hela den här historien är dock hur hon utnyttjar sin egen 8-årige son för att få uppmärksamhet för sina egna syften. En son som enligt socialtjänstens utredningar visat sig fara illa under Izabellas vårdnad, och där hon nu ligger i tvist med sonens fader om vem som ska få vårdnaden.


Förutom att Izabella dagligen deltar i Exponerats verksamhet så ligger hon också bakom ett flertal klart hatiska och rasistiska FB-grupper. Här är ett par exempel ”Vi som stödjer docent Jim Olssons uppmaning att Expressen ska fara åt h-e”, ”Stoppa Svenskfientligheten”, ”Vi stödjer polisen i Husby – stoppa vansinnet nu”, och sist men inte minst FB-gruppen, ”Utvisa kriminella invandrare”.


Något man blir lite förvånad över då Izabella själv har invandrarrötter. Hennes far är nämligen från Serbien.


Man kan då fråga sig hur en ung kvinna som Izabella som själv har invandrarbakgrund, kan besitta ett så stort hat gentemot invandrare att hon dagligen på det ena forumet efter det andra konstant spyr ut sitt hat gentemot dessa.


En liten förklaring till hennes irrationella beteende finner man när man läser en intervju från 2012 som gjordes med henne av nazisten Rasmus Gårdebrink, hangaround till Svenskarnas parti, angående hennes FB-grupp "Stoppa Svenskfientligheten" där Izabella bland annat sade så här:

"Sedan så tycker jag att det är viktigt att hålla god ton och vara saklig. En bra attityd, ödmjukhet och öppenhet funkar ganska bra och då lyssnar fler. Sträva efter att skaffa bra kontakter och att hela tiden lära dig mer." 

Detta uttalande från Izabella står i klar kontrast till hur hon egentligen uttrycker sig på nätet där hon frekvent använder nedsättande och hatiska kommentarer om andra människor. 

Behovet av att synas och på något sätt få bekräftelse för sin egen mediokra figur tycks vara det som driver henne. För förutom sitt engagemang på diverse hat- och rasistsajter så driver hon som vi tidigare rapporterat en vidrig sexchattsajt.


Raffina Wall för Slutpixlat