7 aug. 2014

Sveriges värsta högerextremistiska hat- och rasistsajter! Del 2: Exponerat.

Många vet säkert inte alltid vilket klientel det är som ligger bakom några av de grovt högerextremistiska hat- och rasistsajterna i Sverige.

Därför kommer nu Slutpixlat att under rubriken, ”Sveriges värsta högerextremistiska hat- och rasistsajter”, i en artikelserie presentera vilka det är som ligger bakom och medverkar till spridning av främlingsfientlighet och rasism i Sverige.


Denna gång tittar vi närmare på hat- och rasistsajten Exponerat, sajten som inte drar sig för att hänga ut misstänkta brottslingars identiteter. Även minderåriga personer har man hängt ut. Företrädesvis då personer med invandrarbakgrund. Och ibland hänger de ut helt oskyldiga personer ocksåExponerat har även tvingat folk att betala pengar för att få sina namn och bilder borttagna från sajten.


Och hade Exponerat haft en ansvarig utgivare så hade utan tvekan polisanmälningarna mot dem haglat in och någon hade kunnat ställas mot väggen för de vidrigheter de sprider. 

Förtal, hets mot folkgrupp, ärekränkning, brott mot personuppgiftslagen och uppvigling är bara några punkter de utan tvekan hade kunnat fällas för då.

Och att Exponerat likt den andra stora hat- och rasistsajten i Sverige, Avpixlat, står det Sverigedemokratiska partiet nära är ju säkert ingen nyhet för många.

Men låt oss först titta på Exponerats historia.

Sajten gick från början under namnet Sweden Confidential och startades 2011 men tog sig 2012 namnet Exponerat istället.


Kända SD företrädare postade gärna egna inlägg och debattartiklar i Sweden Confidential. SDU ledaren Gustav Kasselstrand var en av dem, då han under rubriken, ”Våldtäktsvågen är det största hotet mot svenska tjejer”, inte helt oväntat anklagade invandrarna som de som skulle stå för merparten av dessa våldtäkter.


Sweden Confidentials Innehåll, som till stor del bestod i att hänga ut misstänkta personer med företrädesvis invandrarbakgrund och att publicera hatiska och rasistiska artiklar fortgick dock som vidare även efter det att man bytt namn till Exponerat.


Exponerat drar sig som sagt inte heller för att hänga ut politiska motståndare/politiker till SD eller att hänga ut journalister och dess anhörigas adresser och telefonnummer i hopp om att den pöbel som läser Exponerat i vanlig ordning går bärsärk på de sociala medierna och i vissa fall, som det visat sig kommer med rena dödshot mot de personer och dess anhöriga som Exponerat riktat sitt hat emot.


Ett exempel på detta vidriga beteende från Exponerat var när den rullstolsburne komikern Jesper Odelberg fick utstå grova kränkningar efter att han från sin Facebooksida tagit bort SD-anhängare.

  
På Exponerat kallades han bland annat "kommunist" och i kommentarsfälten kränks Odelberg flera gånger, bland annat för sin cp-skada. Några av kommentarerna var rena hot.


Låt oss då titta lite närmare på vilka individer det är som anonymt döljer sig bakom Exponerat och dagligen spyr ut sitt hat och sin rasism. 


Vi vill också påpeka att vi från Slutpixlat inte kommer att sjunka ned på samma låga nivå som Exponerat gör och hänga ut de ansvariga bakom sajten med namn och oretuscherad bild. Slutpixlat vet vilka det är som ligger bakom och utan tvekan kommer dessa individer att känna igen sig i vår beskrivning av dem själva. Och om någon annan, baserat på den information som Slutpixlat nu lägger ut, skulle forska vidare och avslöja namnen på de ansvariga bakom Exponerat, så kan naturligtvis inte Slutpixlat ta något ansvar för detta. Det står ju var en fritt att röka ut rasisterna.

 
Nyckelfigurerna bakom hat- och rasistsajten Exponerat.


Exponerats huvudman. 49 år, född 1964. Bosatt i Mölndal.

Startade Sweden Confidential som senare blev Exponerat. Dömdes första gången 1992 för försök till rån. 2001 dömdes han till fängelse för sexuellt utnyttjande av underårig samt sexuellt ofredande av flera flickor. Har under de följande åren dömts två gånger för barnpornografibrott, samt bl.a. överträdelse av besöksförbud, skadegörelse och misshandel. Senaste domen är från 2010.


Övergreppen skedde bland annat då han var barnvakt. Mannen jobbade då på en mellanstadieskola, men gav sig också på närstående barn till familjen. Enligt domen i Svea hovrätt drabbades flickorna mycket svårt av övergreppen, med flera år av ångest och terapi som följd.


49-åringen förnekade så sent som juli 2013 att han längre hade något med Exponerat att göra. Något som visade sig vara fel. Trots att Exponerat officiellt uppgav att de ”tydligt” tog avstånd från 49-åringen så visade det sig att han fortfarande stod bakom det konto som användes för att göra donationer till Exponerat. Och även trots det att Exponerat sade sig ha tagit avstånd från den pedofildömde 49-åringen så fortsatte han att skriva artiklar i Exponerat och under annat namn begära ut domar från tingsrätter runt om i Sverige som sedan användes i artiklar i Exponerat.


När 49-åringen av en journalist konfronterades så fick han bland annat det här svaret:
”Du borde vara jävligt rädd om din egen rygg!”


Enligt vad Slutpixlat erfar så är fortfarande 49-åringen en av de drivande krafterna bakom Exponerat.


Man 52 år, född 1961. Bosatt i Kungsbacka.

Gick tidigare under aliaset “Kapten Krok”, men han döljer sig numer under ett trollkonto på FB där han kallar sig för Tommy Blom, han står också för ett stort antal artiklar på Exponerat. I februari förrförra året dömdes han för att ha langat sprit och öl som han har fört in från Tyskland.

52-åringen har tidigare som gästskribent skrivit på en Sverigedemokrats, Mattias From, i Kungsbackas lokala hemsida, Frihetens Fackla, samtidigt som han drev en blogg där han ofta i sina artiklar använde epitet som ”negrer”, ”sandnegrer”, ”invällare”, eller ”Kött-sunami” när han skrev om invandrare.


Man 43 år, född 1970. Bosatt i Norrköping.

Sköter bl.a. sajtens ekonomi. Dömdes 2009 för bokföringsbrott och har mer än en halv miljon i skulder hos Kronofogden. Var under 2007 iblandad i en ekonomisk härva i ett mjukvaruföretag där han var en av delägarna.


 

Man 42 år, född 1971. Bosatt på Adelsö.

Sajtens webbmaster. Dömdes första gången 1996 för stöld. 2006 dömdes han för sin inblandning i en stöldliga. Åren därefter ett par narkotikabrott och mindre förseelser.


 


Man 38 år, född 1976. Bosatt i Beijing, Kina. Tidigare bosatt i Hisings Backa, Göteborg.

Serveransvarig för sajten. Är numera bosatt i Kina där han bl.a. driver ett IT-företag. Kvar i Sverige lämnade han ett obetalt banklån samt domar för rattfylleri och olovlig körning.


 
Man 40 år, född 1974. Bosatt i Bjuv.

En av tungviktarna bakom Exponerat. Även djupt involverad inom den antimuslimska Counterjihadrörelsen i Sverige. Dömd för misshandel av en 23-årig kvinna och en ordningsvakt.


 


Kvinna 50 år, född 1964. Bosatt i Kungsbacka. Sambo med ”Kapten Krok”.

Nattarbetare inom vården. Använder sig av en känd italiensk fotbollsspelares efternamn som mellannamn på Facebook.


 

Kvinna 33 år, född 1980. Bosatt i Göteborg.

Kallar sig bland annat också Izabella Ekedahl eller Eriksson på nätet, men detta är inte hennes riktiga namn. Den 34-åriga kvinnan har också förutom sitt nu mycket aktiva deltagande på Exponerat varit mycket aktiv på diverse nazisajter. Mest på den nazistiska Nordisk Ungdoms sajt.  Hon ligger också bakom ett flertal hatiska och rasistiska FB-grupper såsom ”Stoppa Svenskfientligheten”, ”Utvisa kriminella invandrare”, ”Vi stöder polisen i Husby”, ”JA till pepparkaksgubbar”, och ett flertal andra liknande FB-grupper.

 
 

Blev 2009 belagd med besöksförbud för att ha trakasserat en ung kvinna.

Var även i våras inblandad i en incident på ett SD-möte i Karlstad.

Kvinnan har också en aktiv sexchattsajt där hon beskriver sig så här: ”I am the best - fuck the rest! Nationalist from Sweden.”


Kvinnan kallade sig bland annat tidigare också för Nattasja Nord då hon var med på Sweden Confidential.

Raffina Wall för Slutpixlat. Research, Ralph Usterman o Curt Latinosson