23 mars 2014

Axel Caesar Heder SDU: ”Feminismen är en avskumsvidrig ideologi!”

Axel Caesar Heder SDU.
Ja så var han igång igen den purunge politikern för SDU, Axel Caesar Heder. Ni vet grabben som drömde om att han var krypskytt i Afghanistan, och inte uppskattade melodifestivalens programledare bara för att han råkade få se lite armhår på denna programledare.

Nu slår denne Axel Caesar Heder återigen ett slag för den antifeminism som råder inom Sverigedemokraterna.


Men den stora frågan är om unge herr Heder egentligen har en aning om vad feminism är. Heder tycks tro att feminismen som ideologi är något som uppstått inom svensk politik?
Och eftersom unge herr Heder uppenbarligen inte egentligen har någon koll på det här med feminism är, så får vi väl upplysa honom lite. För som så många andra dåligt pålästa Sverigedemokrater som öppnar munnen utan att veta vad de talar om så får väl Heders uttalande ses som ett utslag av ren ungdomlig okunskap i hans fall.


”Den feministiska tankerörelsen har en del av sitt ursprung i den franska revolutionens tankar om alla människors lika rättigheter. Sedan dess anses rörelsen enligt feministisk tolkning ha genomgått tre olika "vågor". Den första vågen karakteriseras av kampen för lika rättigheter och rösträtt, den andra vågen karakteriseras av uppvärderandet av kvinnan och den tredje av motpartens nedvärderande och utsuddandet av könsgränserna.”


Så Axel Caesar Heders tro att feminismen skulle vara något som den svenska politiken ”spytt upp”, visar ju enbart på hur illa påläst han är om just feminismen.


Men det är ju klart att ska unge herr Heder följa partilinjen så måste han ju uttala sig kvinnofientligt.
För ett parti som beskriver jämställdheten som en familjefientlig politik, är emot kvotering, och har ett kvinnoförbund som är det enda i riksdagen som vill skärpa abortlagstiftningen och anser att det enbart är kvinnans ansvar att preventivmedel används för att som de säger, värna kvinnornas rättigheter, ja då är det inte konstigt att Heder kommer med sådana här uttalanden.


Och att i det läget säga som Jimmie Åkesson gör, att SD är ett parti till för kvinnor, gör ju faktiskt hela situationen till en rent tragikomisk föreställning från SD:s sida.


Sverigedemokraterna är och kommer aldrig att bli ett parti till för kvinnor. Det borgar deras grundideologi för, och inte blir de ett mer kvinnovänligt parti när man har SDU:s vice förbundsordförande, William Hane, som i en debattartikel tycker att, ”vi lever i ett sjukt feminiserat samhälle”, eller när den kvinnliga SD politikern och svärmodern till Jimmie Åkesson, Margareta Sandstedt gör sådana här uttalanden:Förövrigt så kan man ju undra vad Axel Caesar Heders nya arbetsgivare, Telenor, tycker om att ha en individ med sådana kvinnofientliga och rasistiska åsikter som Heder i sitt led? Kan ju inte vara någon bra PR för ett företag.

 
Raffina Wall för Slutpixlat